Noul coronavirus COVID-19 văzut la microscop

FOTO: NIAID-RML
FOTO: NIAID-RML

Cercetătorii americani de la The National Institute of Allergy and Infestious Diseases (NIAID) Rocky Mountains Laboratories (RML) au făcut publice imagini cu noul coronavirus COVID-19 văzut la microscop.

Cu ajutorul unui microscop special cu scanare în culori false au fost înregistrate aceste imagini ale virusului COVID-19 de la un pacient din Statele Unite ale Americii.

FOTO: NIAID-RML
FOTO: NIAID-RML

În România a fost confirmat, aseară, primul caz de infecție cu noul coronavirus. Acesta este din Gorj și a intrat în contact cu un italian care a venit în vizită în România săptămâna trecută. Gorjeanul, care se afla deja în carnatină de câteva zile, a fost dus cu o ambulanță la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

China a anunțat ieri 433 de cazuri noi de infecție. Cea mai grav afectată țară din Europa este Italia, care a anunțat ieri că a înregistrat 100 de cazuri noi și a ajuns la peste 400 de pacienți și 12 decese.

Compania americană de biotehnologie Moderna a trimis un lot de vaccin experimental  pentru aprobare guvernului SUA. Potrivit CNN, la vaccinul experimental cu ajutorul căruia s-ar face imunizarea contra noului coronavirus s-a lucrat aproximativ șase săptămâni.

Testele ar putea începe în aprilie, însă, din cauza birocrației din SUA, aprobarea ar putea dura peste un an. Moderna a anunțat că prima tranșă cu vaccinul intitulat mRNA-1273 a fost transmisă la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Compania a spus că vaccinul experimental va fi folosit într-o primă fază pe un număr restrâns de persoane, oameni sănătoși.

De asemenea, un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că un medicament creat de compania americană de biotehnologie Gilead Sciences ar putea ajuta în tratarea simptomelor care apar în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit CNN.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat directorul general adjunct la OMS, Bruce Aylward, în timpul unei conferințe pe care a susținut-o la Beijing.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.