Bucureștiul va avea o nouă stație de metrou. În ce sector va fi construită

hartă metrou
Foto: metrorex.ro

Primăria Sectorului 4 va semna, în această săptămână, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou cu încă o stație, până la Centura din zona de sud a Capitalei, a declarat viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

Mai exact, noua stație de metrou ar urma după stația Berceni, care este acum cea mai sudică stație de pe Magistrala 2.

Demersul a fost aprobat săptămâna trecută de Consilul General al Municipiului București și va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate și, anul viitor, de realizarea investiției, dau asigurări autoritățile.

“Am avut deja discuții cu reprezentanții Metrorex pentru proiectul noii stații de metrou, astfel încât, după semnarea protocolului de colaborare se va putea începe lucrul la studiul de fezabilitate al lucrării. În prezent, pe porțiunea dintre Berceni, ultima stație de pe Magistrala 2 și locul viitoarei stații din apropierea liniei de centură, există o singură linie de suprafață, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiția, dar așteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza studiului de fezabilitate. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni”, a declarat viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan, citat într-un comunicat de presă.

“Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane şi ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum şi cetăţenilor aflaţi în tranzit prin zona respectivă”, prevede expunerea de motive care a stat la baza proiectului Hotărârii de Consiliu prin care Primăria Sectorului 4 a cerut acordul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru protocolul de colaborare cu Metrorex.

“Sectorul 4 al Capitalei este în continuă dezvoltare, iar noul Plan Urbanistic Zonal, care a fost aprobat de CGMB, va susține acest proces pe termen lung. Oamenii din această zonă au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care să aibă acces ușor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezintă cea mai bună soluție. În plus, fiind vorba de o linie de suprafață, costurile pot fi susținute din bugetul local al Sectorului 4”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.