Noua conducere a spitalului din Suceava și-a dat demisia

Spitalul Județean de Urgență Suceava. Foto: Wikimedia Commons

Managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan și-au dat demisiile din funcțiile de conducere ale Spitalului Județean Suceava, la doar câteva zile după ce fuseseră numiți.

La Suceava, oraș închis din cauza exploziei de cazuri de infecție cu coronavirus, peste 200 de cadre medicale au fost testate pozitiv, iar peste 30 de pacienți internați la spitalul de aici au murit din cauza COVID-19.

Medicii care rămân să gestioneze situația de la Spitalul Județean Suceava se tem că echipamentele de protecție sunt pe terminate, scrie Monitorul de Suceava.

Cel mai modern spital din Bucovina a rămas fără managerul Vasile Rîmbu în 26 martie, după ce a acesta a fost suspendat din funcție, pe fondul mai multor nereguli care s-ar fi petrecut în instituția medicală.

Multe dintre decese sunt din perioada 22-29 martie și au fost anunțate abia în ultimele zile, autoritățile susținând că au fost raportate cu întârziere pentru că rezultatele testelor ar fi sosit abia în 30 martie.

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat desfășoară o anchetă penală pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după raportarea unui număr foarte mare de decese la Spitalul Județean la câteva zile de la moartea pacienților.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a decis, ieri, să retragă decorația pe care o acordase anul trecut Spitalului Județean din Suceava, după ce procurorii au descoperit nereguli grave atât privind izolarea, testarea, carantinarea și internarea pacienților suspecți de coronavirus.