Norica Nicolai crede că imaginile cu oamenii bătuți de jandarmi sunt trucate

Norica Nicolai
Norica Nicolai. Foto: Facebook

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat că imaginile cu jandarmii lovind persoane care țineau mâinile ridicate deasupra capului, în timpul protestului din 10 august, din București, sunt trucate.

Norica Nicolai a făcut aceste declarații la Turceni, unde termocentrala din localitate sărbătorește împlinirea a 40 de ani de activitate.

”Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai la Turceni.

Norica Nicolai nu a avut nicio vorbă bună pentru sutele de protestatari care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intervenției în forță a jandarmilor.

Cine este Norica Nicolai

Norica Nicolai are 60 de ani. După ce a abolvit Facultatea de Drept, în 1983, Nicolai a fost procuror la Oltenița, însă a părăsit magistratura în 1991.

Și-a început cariera politică în 1996, la PNȚCD. A fost secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în Guvernul Ciorbea. A fost exclusă din Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat în 2000 și sare imediat în barca PNL. A fost aleasă pe listele PNL la alegerile parlamentare din 2000 și 2004.

În 2009, a fost prima pe lista PNL la alegerile europarlamentare, obținând ușor un mandat la Bruxelles. În 2014, Norica Nicolai a schimbat iar partidul, ajungând la ALDE.