Nordul Italiei se închide: 16 milioane de oameni, în carantină!

bilete de avion milano
Domul din Milano. Foto: Friedrichstrasse via Wikimedia Commons

Italia a anunțat că va lua măsuri de urgență prin care va limita deplasările a milioane de oameni din nordul țării, drept răspuns la răspândirea tot mai rapidă a coronavirusului.

Decretul semnat de premierul italian Giuseppe Conte restrânge libertatea de mișcare pentru aproape un sfert din populația țării.

Nordul Italiei, motorul economic al țării, este cea mai afectată regiune europeană de noul virus COVID-19.

”Este o urgență națională”, a declarat premierul Giuseppe Conte anunțând într-o conferință de presă, susținută târziu în noapte, impunerea carantinei în regiunea Lombardia și în 14 provincii.

De asemenea, vor intra în carantină și regiunile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

În aceste zone, competițiile sportive se vor disputa fără public, vor fi închise muzeele și piscinele, iar nunțile se suspendă.

Magazinele vor funcționa doar de luni până vineri, iar oamenii trebuie să stea cât mai mult în casă.

Noile măsuri sunt în vigoare până la 3 aprilie.

În Italia au fost confirmate aproape 6.000 de cazuri de infecție cu coronavirus, iar bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 233.

Șeful Partidului Democrat italian, Nicola Zingaretti, este unul dintre miile de italieni infectați cu coronavirus. Politicianul, care conduce regiunea Lazio, a spus că se simte bine și că este izolat la domiciliu, împreună cu restul familiei sale.