Noi soluții pentru scăderea în greutate, cu ajutorul vinului

Un studiu amplu a ajuns la o concluzie interesantă în ceea ce privește consumul de vin roșu. Cercetătorii cred că vinul roșu ar putea să ajute oamenii cu probleme de greutate să ardă grăsimile mai repede.

Scăparea de grăsimi nu este singurul beneficiu al consumului de vin roșu. Cercetătorii americani cred că funcția hepatică a persoanelor supraponderale ar fi îmbunătățită în cazul consumului de vin.

De asemenea, oamenii de știință consideră că efectele constatate nu încurajează consumul exagerat de vin și că acestea pot fi obținute chiar și din consumul anumitor struguri roșii, ca cei care se folosesc la fabricarea celebrului vin Pinot Noir, muscadine.

Cercetătorii au descoperit că acidul elagic găsit în struguri a încetinit dramatic creșterea celulelor grase existente la șoarecii supraponderali testați, dar și formarea unor noi astfel de celule.

După ce au consumat extract din struguri, șoarecii și-au îmbunătățit starea de sănătate, iar oamenii de știință sugerează că strugurii tămâioși ar putea ajuta la o mai bună gestionare a obezității și a tulburărilor metabolismului.

Câte calorii are o felie de pizza

Calorii omletă 2 ouă

Cantitatea pe care șoarecii au primit-o a fost echivalentul a aproximativ o ceașcă și jumătate de struguri de zi pentru o persoană.

„Porțiile sunt mai mult decât rezonabile, ceea ce face ca rezultatele noastre să poată fi aplicabile și în dieta umană”, a spus doctorul.

Doctorul Neil Shay, biochimist și biolog molecular la Universitatea de Stat din Oregon, consideră că acidul elagic descoperit în struguri încetinește dramatic creșterea celulelor grase și formarea unora noi, iar acesta este un prim pas în găsirea unor noi tratamente eficiente împotriva obezității.

„Dacă am putea dezvolta o strategie de alimentație pentru a reduce acumularea nocivă de grăsime în ficat folosind alimente comune precum strugurii, ar fi o veste cu adevărat bună”, a spus Shay, informează The Independent,  iar studiul a apărut în Journal of Nutritional Bichemistry.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_UjjRiO

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.