Noi restricții pentru românii care vor să meargă în concediu în Grecia

grecia plajă
Foto: moorpheus / pixabay.com

Începând cu data de 28 iulie, românii care intră în Grecia pe cale aeriană trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus, anunță Ambasada Greciei în România

Până acum, astfel de teste le erau cerute doar românilor care intrau pe cale rutieră în Grecia.

Însă odată cu data de 28 iulie pasagerii zborurilor din România și din Bulgaria spre Grecia vor trebui să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19, realizat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Măsura nu li se aplică cetățenilor greci, celor care au rezidență permanentă în Grecia și nici celor care călătoresc din motive profesionale importante.

Testele RT-PCT trebuie realizate din secreții orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatele medicale cu rezultatele testelor trebuie să fie scrise în limba engleză și să includă numele și numărul pașaportului / al cărții de identitate a pasagerului.

Laboratoarele care realizează testele trebuie să fie laboratoare din sistemul de sănătate public sau privat (acreditate de autorități).

Ambasada Greciei mai transmite că pasagerii trebuie, de asemenea, să completeze și să trimită formularul online, și că ei pot fi testați și la graniță de autoritățile elene.

În mod excepțional, în datele de 28 și de 29 iulie, pasagerii care nu au avut timp să se testeze înainte de plecare vor fi testați de autoritățile elene la sosirea lor în Grecia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.