Când vor avea loc evaluările naționale pentru elevii de clasa a II-a, a IV și a VI-a

școală
Foto: scoala164.go.ro

Ministerul Educației a stabilit calendarul pentru primele examene de evaluare din viața de elev. Primul dintre ele are loc chiar la sfârșitul clasei a doua, urmat de cel din clasa a patra și a șasea.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, evaluările naţionale pentru aceste categorii de elevi se vor ține la finalul claselor a doua, a patra și a șasea, în perioada 18 mai – 3 iunie.

Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale datează din 15 decembrie și are numărul 5123. Potrivit documentului, evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a doua va avea loc în intervalul 18 – 20 mai, potrivit mediafax.ro.

Pe 18 mai 2015 este programată proba scrisă la Limba română, pe 19 mai – proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai – Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă.

La sfârşitul clasei a patra, evaluarea este programată pe 26 mai la Limba română, 27 mai la Matematică și 28 mai la Limba maternă.

În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a șasea, evaluarea lor va avea loc pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii.