Noi decizii de impunere de la ANAF. Cine plătește sume în plus pentru anii 2016 și 2017

Un proiect de ordin emis de ANAF prevede regularizarea contribuției de asigurări sociale pentru persoanele fizice pentru veniturile realizate în 2016 și 2017.

Astfel, toate declarațiile unici depuse anul acesta pentru veniturile realizate anul trecut și cele depuse în 2017 pentru veniturile din 2016 vor fi verificate de inspectorii ANAF.

Aceștia vor stabili dacă aceste sume corespund realității și vor verifica și dacă au fost plătite contribuțiile pentru fondurile de pensii de stat și cele pentru serviciile medicale.

Dacă există astfel de diferențe, ANAF va emite decizii de impunere. Potrivit adevarul.ro, cei care nu plătesc sumele în timpul recomandat vor avea de suferit: urmează popriri pe conturile bancare.

„Până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabileşte obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 şi 2017, emite şi transmite deciziile de impunere anuală pentru aceste obligaţii.

Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, precum şi unităţile fiscale subordonate acestora, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”, se arată în proiectul de ordin semnat de preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.