Candidatul la președinția României dat dispărut a fost găsit la Putna

ninel peia
Foto: Pagina de Facebook personală

Ninel Peia, candidat la președinția României din partea Partidului Neamul Românesc, care a fost dat dispărut în urmă cu două zile de propriii agenți de pază, a fost găsit la mănăstirea Putna, unde se ruga, relatează postul de televizune Digi24.

Ninel Peia s-a cazat la un hotel din Cluj-Napoca, iar ulterior a plecat să se roage și să se împărtășească la Mănăstirea Putna, fără să anunțe pe nimeni.

Când au observat că acesta lipsește, agenții din cadrul Serviciului de Pază și Protecție l-au sunat, dar Peia nu a răspuns la telefon. Așa că aceștia au anunțat Poliția din Cluj, care a început să îl caute pe candidat.

Peia a fost găsit tocmai în județul Suceava, la Mănăstirea Putna.

Cine este Ninel Peia

 

Peia este un fost deputat PSD, ales în anul 2012 în Parlamentul României. Ulterior, el a fost exclus din partid din cauza declarațiilor controversate. În martie 2016 a susținut că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe mai mulți copii din județul Argeș, așa că Ninel Peia a fost dat afară din PSD.

Aceasta nu a fost singura declarație controversată a actualului lider al Partidului Neamul Românesc. În august 2016, Peia a spus – referindu-se la protestele de după incendiul din Clubul Colectiv – că forțe externe au urmărit ruperea României în 3 țări.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.