Nicușor Dan promite un sistem complet de management al traficului, în doi ani

Taxă auto pentru centrul Bucureștiului. Foto: Eugeniu / Pixabay

Noul primar al Capitalei spune că în doi ani de zile este posibil ca Bucureștiul să aibă un sistem de management al traficului, însă se vaită că nu are la dispoziție toate datele necesare.

”Bucureştiul, evident, are nevoie de o masivă digitalizare a întregii administraţii publice. Şi, din nou, aici avem bani europeni care ne sunt disponibili. Bucureştiul are nevoie de o soluţie la una dintre principalele probleme pe care le are în acest moment, sistemul de termoficare”, a declarat edilul Capitalei într-o conferință de presă, adăugând că există ”voință și bani” pentru realizarea obiectivelor.

”Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public”, a adăugat Nicușor Dan, care și-a început de curând mandatul la cârma Primăriei Generale a Municipiului București.

Matematicianul Nicușor Dan spune că principala cauză a problemelor cu care se confruntă orașului este lipsa unui inventar al proprietăților și a unei baze de date urbane.

Noul primar spune că nu s-au făcut modificări importante ale traseelor mijloacelor de transport public în ultimii 30 de ani.

„Nu avem informaţii complete despre infrastructura şcolară, corelată cu densitatea de populaţiei. Nu avem date nici măcar despre – a fost dezbaterea în urmă cu două săptămâni – populaţia care locuieşte în Municipiul Bucureşti. Nu mai vorbesc de alte informaţii mult mai subtile pe baza cărora să poţi să iei decizii când vrei să extinzi transportul public, să extinzi reţeaua şcolară, să amplasezi puncte pentru centre de conferinţă sau facilităţi culturale”, s-a lamentat primarul general.