Nicușor Dan: Primăria Capitalei și cele de sector au în total 70.000 de angajați

Nicușor Dan. Foto: Nicușor Dan / Facebook

În total, Primăria Capitalei și primăriile de sector au aproximativ 70.000 de angajați, a declarat Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, într-o emisiune la postul de televiziune Digi24.

Primăria Municipiului București are aproximativ 35.000 de angajați, iar cele de sector – împreună – tot în jur de 35.000.

„În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB (Societatea de Transport București – n.r.) sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obținute azi (vineri-n.r.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane și în instituțiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituțiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000”, a spus Dan.

„E un fel de paritate între Primăria Capitalei și primăriile de sector, împreună, dar între oamenii ăștia găsiți STB, care e serviciu public, în care trebuie să ai câteva mii de șoferi, găsești 15 teatre în care ai 5.000 (de angajați – n.r.), câteva mii de asistenți sociali. Când o să facem auditul, o să vedem ce e în plus în schema asta”, a explicat Nicușor Dan.

El a spus că bugetul de salarii din Primărie plus instituțiile din subordine este de 60 de milioane de lei pe lună, ceea ce înseamnă 700 de milioane de lei pe an, adică 17-18% din bugetul anual al PMB.

Noul primar a spus că după audit va vedea ce posturi sunt în plus: “Avem Primăria, administrația și companii. Companiile din subordine, mai puțin STB și Termoenergetica, sunt niște trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitații și cea mai mare parte dintre ele o să fie închise. Nu pot să vă dau procentul acum, însă, așa cum am promis, o să facem un audit financiar și de resurse umane, management în fiecare instituție și o să luăm decizia”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.