Nicușor Dan: ”Nu se pune problema în momentul acesta de carantinarea Bucureștiului”

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Facebook

Proaspăt ales primar general Capitalei, Nicușor Dan a vorbit despre posibile restricții la care vor fi supuși bucureștenii, dacă numărul cazurilor noi de coronavirus va continua să crească.

Nicușor Dan a spus că este nevoie urgentă de un call center de suport pentru cel al Direcției de Sănătate Publică, astfel încât să se întocmească mai repede lista contacților ai celor depistați pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, noul primar a cerut o mai bună colaborare în ceea ce privește procesul de testare, dar și o supraveghere mai eficientă a zonelor unde nu se respectă normele de protecție sanitară.

Independentul Nicușor Dan a vorbit și măsurile la care bucureștenii trebuie să se aștepte în perioada următoare.

„Sunt nişte măsuri obligatorii pe care această hotărâre de guvern de acum câteva zile prin care se prelungeşte starea de urgenţă ne obligă să le luăm. În situaţia de 3 la mie devine obligatorie purtarea măştii în spaţii deschise”, a precizat edilul Capitalei la Realitatea Plus.

”Probabil că în câteva zile o să avem un sistem informatic să vedem dacă aceşti 3 la mie sunt distribuiţi cât de cât uniform în interiorul Bucureştiului sau există anumite zone care au o incidenţă mai mare, care eventual să fie carantinate. Nu se pune problema în momentul ăsta de carantinarea Bucureştiului. Această ipoteză este exclusă în acest moment”, a mai spus Nicușor Dan.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.