Nicușor Dan: ”Ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua”

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Facebook

În cele mai friguroase zile ale începutului de an, cu temperaturi negative, mulți bucureșteni nu primesc mai deloc căldură și apă caldă. Iată cum explică situația primarul Capitalei, Nicușor Dan.

”A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative – fie se merge așa cum se merge, adică pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua pe o temperatură mai mare și o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă, a nu se forța rețeaua”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Edilul a mai spus că ”se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate, de două orimai multe blocuri fără căldură”.

Sunt probeleme cu livrarea agentului termic în parametrii normali în cinci din cele șase sectoare ale Capitalei, excepția fiind Sectorul 3.

Nicușor Dan a anunțat și o amplă campanie de reabilitare a rețelei de termoficare a Capitalei. În prima fază vor fi reabilitați 50 de kilometri de rețea, urmând ca apoi să fie schimbați alți 200 de kilometri, din fonduri europene.

”Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane”, a explicat Nicușor Dan.

”Există și două avarii minore care vor fi remediate azi”, a mai declarat Primarul General al Capitalei.