Nicușor Dan intră în izolare pentru că a participat la o ședință cu senatorul PNL infectat cu noul coronavirus

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan, cel pe care PNL a decis că îl va susține la funcția de primar al Capitalei, alături de USR și PLUS, a anunțat că se va izola în următoarele două săptămâni pentru că a participat la o ședință la care era prezent și senatorul PNL Vergil Chițac.

„Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a scris senatorul Vergil Chițac, pe pagina sa de Facebook.

După ce senatorul Chițac a fost confirmat cu infecția COVID-19, întreaga conducere a PNL s-a izolat. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 și că l-a informat și pe președintele Iohannis. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemiologică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile”, a spus Orban.

Potrivit unor surse, ar mai exista un parlamentar, tot de la PNL, care a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Între timp, în Parlament a început o testare a tuturor celor care au participat la ședința comună a celor două Camere de ieri, în care trebuia să se dea un vot pentru învestirea Guvernului condus de Florin Cîțu. Sunt testați inclusiv consilierii parlamentarilor și jurnaliștii care au fost în sală ieri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.