Nicușor Dan, candidatul PNL la Primăria Bucureștiului. Ludovic Orban: ”E cel mai potrivit”

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Facebook

Nicușor Dan a primit susținerea PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, unde o va înfrunta pe Gabriela Firea, de la PSD, și posibil pe alesul PLUS, Vlad Voiculescu.

Nicușor Dan, învins de Firea la precedentele alegeri, are și susținerea USR, fiind votat de filiala bucureșteană a partidului drept candidatul partidului pentru Primăria Municipiului București.

Nicușor Dan va candida, cel mai probabil, ca independent, însă va avea susținerea liberalilor, scrie G4Media.

Ludovic Orban, liderul PNL, a confirmat știrea într-o conferință de presă:

”Vă anunț că în urma discuțiilor cu Nicușor Dan, care au vizat problematica Bucureștiului, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan candidat la primăria Capitalei susținut de PNL”, a spus premierul demis de Parlament.

”Obiectivul nostru fundamental este de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții care stau în picioare pentru problemele majore ale Bucureștiului, de la trafic la poluare. Sunt convins că Nicușor Dan e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: Eliberarea Bucureștiului de sub domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare a Bucureștiului”, a adăugat Ludovic Orban.

”E o șansă mare acum pentru candidatul susținut de USR să câștige Primăria București în lupta cu Gabriela Firea”, a declarat Claudiu Năsui, liderul USR București, pentru sursa citată.

Împreună cu voturile de la USR, independentul devine mare favorit la câștigarea alegerilor, chiar și într-un singur tur.

PSD a pierdut categoric în București la ultimele două sufragii, alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019.

Nicușor Dan n-a căzut la o înțelegere și cu Vlad Voiculescu, candidatul susținut de cei de la PLUS, parteneri de alianță cu USR, partid fondat de Nicușor Dan, dar la cârma căruia a fost înlocuit cu Dan Barna.

Nicușor Dan speră să fie candidatul unic al opoziției, dorind să reprezinte la alegerile locale și PMP, fiind greu de crezut că Traian Băsescu va intra din nou în lupta pentru Primăria Capitalei.