Nicușor Dan a depășit-o pe Gabriela Firea într-un sondaj de opinie

nicușor dan alegeri parlamentare 2016
Foto: Nicușor Dan (Facebook)

Un sondaj realizat de Inscop în București, în perioada 20 – 26 iunie, la comanda PNL, îl arată pe Nicușor Dan cu 54,5% din voturi ale bucureștenilor care vor merge la urne, potrivit G4Media.ro. În același timp, Gabruela Firea ar putea fi votată de 45,6% dintre aceștia.

Este vorba de o diferență de aproape 9 procente între cei doi candidați. Procentul bucureștenilor care au spus că vor veni la vot și au și vor alege unul dintre cei doi candidați este de 67,3% din eșantionul reprezentativ.

Potrivit G4Media.ro, 56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Alegerile locale ar putea fi organizate pe 27 septembrie. Pentru fotoliul de primar general al Capitalei s-au înscris actualul edil, Gabriela Firea și Nicușor Dan. Firea candidează din partea PSD, însă sunt negocieri pentru a primi susținerea Pro România și ALDE. De partea cealaltă, Nicușor Dan este susținut de USR, PLUS și PNL și se poartă discuții și cu PMP.

În ultimele săptămâni au fost mai multe contre publice între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Candidatul dreptei a acuzat că i-au fost perturbate conferințele de presă organizate în spațiul public. Pe 23 iunie, Nicușor Dan a depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea (PSD), a șefului Poliției Locale și a directorului Companiei de salubritate din același sector, după ce o conferință de presă a fost perturbată cu mașini de gunoi.

În timpul conferinței de presă, mașinile de salubritate ale Primăriei Sectorului 5 făceau tururi în zonă, uneori claxonând și ambalând motoarele, pentru a acoperi conferința.