Eugen Nicolicea amenință un reporter că îi ridică acreditarea din cauza unei întrebări incomode

eugen nicolicea
Foto: Captură YouTube

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a amenințat un reporter Digi24 că dacă va continua să îl întrebe unde a făcut Facultatea de Drept îi va retrage acreditarea la Palatul Parlamentului.

Incidentul s-a petrecut astăzi, 19 decembrie, pe holul Parlamentului.

Întrebat marți de reporterul Digi24 Toma Petcu despre locul unde a studiat Dreptul și în ce perioadă, deputatul PSD a refuzat dialogul și l-a amenințat pe jurnalist că dacă mai insistă pe acest subiect și publică discuția despre studiile sale îi va ridica acreditarea.

Iată discuția dintre reporter și deputat:

Eugen Nicolicea: Am terminat o facultate de Drept cu media 10, dar pentru unul care a lucrat ca politruc la Opinia Studențească Iași… n-am chef să-i raspund. Gata, am încheiat subiectul.

Deși întrebarea este de interes public, deputatul Eugen Nicolicea a refuzat dialogul, nu s-a oprit și a făcut un gest cu mâna de a-l îndepărta pe reporter.

Reporter: Vă rog frumos, nu-mi dați peste mână.

Eugen Nicolicea: Te rog frumos, dacă faci insinuări de genul ăsta… nu ți-am dat peste nicio mână.

Reporter: Încercam doar să ne oprim puțin.

Eugen Nicolicea: Atenție, deci încalci regulamentul camerei. Am spus „Nu”.

Eugen Nicolicea: Deci dacă vei da ceva voi solicita să fii sancționat cu acreditarea.

Reporter: Pentru ce, ce-am încălcat?

Aceasta nu este prima controversă în centrul căreia se află Eugen Nicolicea. Anul trecut, el a fost dat afară dintr-o emisiune de la postul de televiziune Digi24 după ce l-a jignit pe jurnalistul Moise Guran.

„Ca candidat e o cacofonie și văd că candidezi cu gura plină. Eu nu am văzut în viața mea un reporter sau ce zici tu că ești să vorbească prostii cu atâta siguranță. Ia spune-mi mie ce am făcu eu, cu subiect și predicat, că ai spus numai prostii… Râzi ca fraierul. Vorbești prostii cu gura plină. Ascultă aicea, obrăznicături ca tine ajung mereu pe post. Și faptul că vorbești cu gura mare nu înseamnă neapărat că ai și dreptate”, i-a spus Eugen Nicolicea lui Moise Guran.

După ce l-a jignit pe acesta, moderatorul Cosmin Prelipceanu l-a invitat să părăsească emisiunea: „Eu v-am tratat cu tot respectul pe care îl meritați. Domnule Nicolicea, din acest moment nu mai aveți ce căuta în acest studio”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.