Niciun părinte de la o clasă pregătitoare nu-și mai trimite copilul la școală de teama unui elev agresiv

Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov

Foto: Pagina de Facebook Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov

Niciun părinte de la o clasă pregătitoare din Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov nu-și mai duce copilul la școală de aproape o săptămână, de teama unui elev violent, care ar fi agresat-o și pe învățătoare, relatează Edupedu.ro.

„Este vorba de un caz de o violență ieșită din comun, cu care noi nu ne-am mai întâlnit până acum în școlile brașovene. Toate măsurile pe care le-am aplicat în alte cazuri de violență n-au funcționat pentru acest copil. Noi cei din educație, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și conducerea școlii, nu mai suntem în măsură să propunem soluții”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov, Valentin Bucur, pentru Edupedu.ro.

„E vorba și de agresiune fizică, este vorba și de agresiune verbală. Deci copilul a ajuns să fie agresiv inclusiv cu învățătoarea căreia îi administrează picioare, pumni. Deci este un copil care este foarte greu de stăpânit și din păcate, nici părintele, mama, nu colaborează foarte bine cu autoritățile”, a mai spus Bucur.

În acest caz au fost implicați și cei de la direcția de asistență și protecția copilului, conducerea școlii și cei la Biroul de siguranță școlară.

Din octombrie până în prezent, copilul a fost evaluat de un consilier școlar, iar la clasă a avut un învățător suplimentar, însă aceste măsuri nu au dat rezultate.

Reprezentantul ISJ a mai transmis că toate instituțiile abilitate au fost anunțate și că următoarea măsură pe care ar putea-o lua ar fi să găsească, împreună cu DGASPC, „soluții de instituționalizare” a copilului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version