New York Times: Imaginile din satelit demontează declarațiile Moscovei, masacrul din Bucha nu a fost regizat

Imagini din satelit arată că trupurile filmate de autoritățile ucrainene zilele trecute zăceau din urmă cu câteva săptămâni pe străzile din Bucha.

Jurnaliștii de la New York Times au făcut o analiză comparativă între imaginile cu cadavrele de la Bucha filmate pe 2 aprilie și cele surprinse de sateliți anteriori acestei date, când micul oraș din apropiere de Kiev era ocupa de armata rusă.

După ce, în weekend, au apărut imaginile cu trupurile unor civili care zăceau pe străzile din Bucha, unii cu mâinile legate la spate, alții împușcați în cap, Ministerul rus al Apărării a negat că militarii săi ar fi făcut așa ceva.

Rusia a susținut că imaginile au fost „o făcătură”, o provocare a radicalilor ucraineni, și a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.