Netflix va diminua cu 25% calitatea imaginilor

FOTO: afra32/Pixabay.com
FOTO: afra32/Pixabay.com

Netflix va reduce, pentru următoarele 30 de zile, calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, potrivit BBC News.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut joi un apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor pentru prevenirea congestionării rețelelor și asigurarea continuității accesului la internet.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut”, transmite Comisia Europeană.

Într-un răspuns pentru Hotnews.ro, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a transmis că traficul în rețelele de comunicații va crește cu peste 50% în această perioadă.

„Concomitent, se poate estima o creștere semnificativă a componentei de entertainment online (ex. aplicații dedicate de filme, youtube, aplicații de socializare, fluxuri video/audio online, jocuri online) din perspectiva sporirii substanțiale a numărului de utilizatori rezidențiali și a duratei de utilizare a serviciilor de comunicații electronice. Componenta de entertainment online este de departe categoria cu potențial de a solicita cele mai multe resurse de rețea.

Având în vedere aceste aspecte, furnizorii se pregătesc să ia măsurile necesare și posibile pentru a evita și/sau a soluționa posibilele situații de congestie sau întrerupere a traficului de voce și/sau de date.

Avantajul României este acela că 71% (3,7 milioane) din conexiunile de internet fix permit deja viteze foarte mari, de peste 100Mbps, conform ultimului raport de date statistice realizat de ANCOM. De asemenea, la jumătatea anului trecut, 84% din numărul total al conexiunilor la internet mobil în România erau conexiuni de mare viteză (3G – 29% și 4G – 55%)”, transmit reprezentanții ANCOM, potrivit Hotnews.ro.

FOTO: afra32/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.