Nemții au cruțat viața unui câine care și-a omorât stăpânii

Un staffordshire terrier a provocat o discuție intensă în Germania. Foto: Wikimedia Commons

Peste 250.000 de oameni au semnat o petiție pentru salvarea lui Chico, un straffordshire terrier care omorât o femeie și pe fiul acesteia în orașul german Hanovra.

Câinele ar fi trebuit eutanasiat, însă s-ar putea să fie salvat de la execuție, după ce autoritățile germane au recunoscut că au făcut unele greșeli.

Chico, un straffordshire terrier, a fost capturat de pompierii care au intrat într-un apartament din apropiere de Hanovra, unde au găsit corpurile a două persoane. Autopsia a arătat că oamenii au murit după ce au fost atacați de animal.

După ce peste un sfert de milion de oameni au semnat petiția pentru salvarea câinelui, autoritățile au recunoscut că au greșit atunci când nu l-au luat pe Chico din apartament, mai ales că stăpânii nu îi făceau față animalului, care fusese antrenat pentru lupte.

”Dacă ar fi fost făcută o evaluare corectă, acel câine n-ar fi trebuit niciodată să rămână împreună cu stăpânul”, a spus Udo Moller, un purtător de cuvânt al Primăriei din Hanovra, citat de The Guardian.

Animalul ar putea ajunge într-un centru pentru câini cu probleme, însă nu se știe cine va plăti pentru ”cazarea” acestuia.

Femeia care a murit ucisă de propriul câine l-a cumpărat pe Chico în urmă cu opt ani, la scurt timp după eliberarea fostului ei soț din închisoare. Acesta o atacase cu un topor.

Femeia, aflată într-un scaun cu rotile, și-a anunțat vecinii că a cumpărat câinele, pe care îl ținea într-o cușcă.

Un asistent social a descoperit că animalul își înfricoșa noii stăpâni, manifestând o agresivitate incontrolabilă și permanentă. Autoritățile nu au reușit să investigheze cazul mai departe, iar animalul nu a fost văzut și de un veterinar. Au existat și plângeri ale vecinilor, care reclamau lătratul continuu al câinelui.

Sute dintre miile de oameni care au semnat petiția pentru salvarea lui Chico și-au manifestat deja interesul să îl și adopte.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.