Nelu Tătaru: ”Se poate muri și la 30-35 de ani”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat aseară la TVR1 că măsurile de relaxare ar trebui asumate, dar și că recomandările sale pentru perioada următoare sunt aceleași: prudență, precauție, reguli de igienă, distanțare fizică și purtarea măștii în spații închise.

”Ar trebui totuşi ca cei care şi-au asumat aceste măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi respecte. Recomand în continuare prudenţă, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise. Avem şi azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri în terapie intensivă”, a precizat Nelu Tătaru, adăugând că numărul de cazuri este în creștere în ultimele două săptămâni.

Nelu Tătaru: ”Ne-am relaxat un pic cam repede”

”Avem oraşe şi spitale unde secţiile de terapie intensivă sunt pline şi trebuie să transferăm bolnavii în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a declarat Nelu Tătaru la TVR1.

„La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august trebuie să ne aşteptăm la o viaţă cvasinormală. Spun cvasinormală în contextul în care va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri cum le vedem la gripa sezonieră. Dar, ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli”, a completat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății crede că neîncrederea populației față de existența virusului poate fi ușor demontată: „Vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani”.

Nelu Tătaru dă vina pe rivalii politici pentru situația epidemiologică destul de complicată în care se află România.

”Începând de la Paşti s-a înregistrat acea stare de libertate, dar cred că trecerea directă dintr-un moment medical într-un moment politic a dus la aceste informaţii false, la discreditări, la bagatelizarea unei pandemii şi la o nesocotire a întregului efort de două luni şi jumătate pe care l-a făcut acest popor”, a conchis Tătaru.