Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății: ”Prioritate la testare va avea personalul medical”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Nelu Tătaru, recent instalat în funcția de ministru al Sănătății, și premierul Ludovic Orban, au susținut o conferință de presă în această dimineață.

”La nivel local trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reinițiate anumite proceduri”, a spus Nelu Tătaru, adăugând că eforturile vor fi concentrate în două direcții: prevenția și tratarea COVID-19, respectiv tratarea pacienților care nu sunt infectați cu coronavirus.

”Vom asigura testele pentru cei care intră în protocolul de testare. Prioritate la testare va avea personalul medical”, a spus Nelu Tătaru, înlocuitorul demisionarului Victor Costache.

Orban a justificat demisia lui Costache spunând că motivele din spatele deciziei sunt de natură personală și profesională.

”Noi am introdus anchetele epidemiologice rapide, ceea ce a dus la limitarea răspândirii. Am luat multe măsuri înaintea altor țări, precum închiderea școlilor, și au dat rezultate. Protejarea persoanelor în vârstă, care a fost o preocupare de la începutul epidemiei, a dus la un număr de cazuri foarte mic în raport cu celelalte state europene”, s-a fălit Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

Premierul a continuat:

”Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveștile care circulă că testăm noi prin selecție 10.000 de oameni sunt povești”.

”Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea și viața cetățenilor români, de a reduce răspândirea virusului, de a crește capacitatea de diagnosticare, pentru a face față misiunii pe care o au în lupta contra coronavirus”, a mai spus liberalul, precizând că ”urmează să se distribuie dezinfectant și echipamente de protecție dezinfectanți și către medicii de familie și către cei din ambulatoriu”.