Nelu Tătaru: ”Degeaba dăm noi niște reguli, dacă celora care nu le respectă nu li se întâmplă nimic”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății a criticat decizia Curții Constituționale care a anulat practic amenzile date de polițiști în ultimele luni, pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

„În Ministerul Sănătăţii, aplicabilitatea la ceea ce avem de aplicat este puţin afectată, dar respectarea acestor reguli prin acea decizie a Curţii Constituţionale e afectată. Degeaba dăm noi nişte reguli, degeaba le punem să le respecte, dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic. Sunt condiţii în care trebuie să ştim că trebuie să devenim nişte oameni care respectă, fără a avea deasupra capului povara unei amenzi, dar avem şi o parte din aceşti concetăţeni de-ai noştri care nu ştiu decât în acest fel”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul Sănătăii a adăugat că amenzile ”ne ajută pe noi ca munca noastră să nu fie în zadar”.

Decizia Curții Constituționale, care a admins o sesizare a Avocatului Poporului de neconstituționalitate a majorării cuantumului sancțiunilor aplicate în timpul stării de urgență, îl iritase și pe președintele României, Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, i-a ținut isonul șefului statului, care a declarat că ”numărul morților pe care îi plângem astăzi ar fi fost mult mai mare” fără amenzile uriașe date de forțele de ordine în ultimele săptămâni.

„Ştiu cum s-au simţit cei care au respectat timp de două luni de zile aceste restricţii, care au stat în casă, care au răbdat, care s-au rugat pentru sănătatea lor şi a altora, poate şi a celor care nu au respectat aceste reguli şi la un moment dat vine o decizie care spune: oamenii care au făcut ce au crezut ei nu trebuie să fie amendaţi. Nu ştiu dacă atitudinea este corectă”, a completat Nelu Tătaru.