Nelu Tătaru crede că opt din zece manageri de spitale ar trebui schimbați

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

După tragedia de la Piatra Neamț, când 8 pacienți au murit arși de vii pe paturile de terapie intensivă, iar alți 2 în urma mutării lor rapide din secția de ATI, ministrul Nelu Tătaru și-a asumat doar parțial răspunderea.

”Eu, la un moment, pe timpul acestei pandemii, am spus că 80% din manageri ar trebui schimbaţi. Îmi menţin aceeaşi părere”, a spus Nelu Tătaru, luni seară, potrivit Digi24.

”De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”, a mai spus liberalul Tătaru.

În prezent, managerii spitalelor sunt numiți de consiliile locale.

Nelu Tătaru a explicat și declarația sa controversată, de după incendiul din spitalul nemțean, când a spus că suntem cu toții vinovați pentru tragedie.

”Cred că am fost greșit înțeles și îmi cer scuze pentru acest lucru societății civile sau pacienților dacă au crezut că ei sunt cei vizați. Nu. În acești 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverși miniștri ai Sănătății, au fost administrații locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situația sistemului pe care o vedem în acest moment. De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale”, a precizat ministrul.

”Noi suntem și am fost în acești 30 de ani și nu mai vorbesc în ultimele 7-8 luni într-o modernizare forțată a acestui sistem medical. Dacă până în această pandemie unii bănuiam, alții știam ce este sistemul, în acestă pandemie s-a dezgolit. I-am văzut lipsurile toate”, a concluzionat Tătaru.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.