Nelu Tătaru: Circulația ar putea fi restricționată în anumite localități, dacă apar focare

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se ia în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus. Tătaru a mai spus că se analizează și situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, însă nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci (trebuie să facem – n.r.) reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite”, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru „se vor lua măsuri”.

Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

El a precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății a precizat și că va fi gândit un proiect de lege în care să fie prevăzută carantina și izolarea pentru când nu va mai fi stare de alertă.