Nelu Tătaru: Când am putea reveni la viața normală

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Invitat într-o emisiune la postul public de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o revenire la viața normală, de dinainte de pandemie, ar putea fi posibilă spre sfârșitul verii.

Întrebat dacă revenirea completă la viața de dinainte este posibilă în acest an, Nelu Tătaru a răspuns afirmativ.

„O văd posibilă spre sfârșitul verii. Dar viața perfect cum era înainte doar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat”, a declarat ministrul la TVR.

„Gestionăm, pe vară, inclusiv o conviețuire cu virusul. Poate la un nivel foarte jos, cu transmitere comunitară foarte mică. Va trebui să gestionăm și un număr de persoane din populația României care sunt imunizate. Cu cât acest număr este mai mare ne gândim la un episod 2 mai facil sau aproape inexistent, cu cât numărul din populație care este imunizat este mai mic, ne gândim la un al doilea episod poate mai accentuat. Gândiți-vă că nu ține doar de noi. Primul caz l-am avut caz de export, adus din Italia. Vom avea o circulație, cum am avut-o și la primul episod”, a mai spus Nelu Tătaru.

În ceea ce privește deschiderea mall-urilor, a bazinelor și a piscinelor din aer liber, începerea competițiilor sportive (în primă fază fără spectatori) sau organizarea de concerte în aer liber cu sute sau mii de persoane, ministrul a declarat că astfel de activități vor fi reluate treptat, și că se vor impune măsuri de distanțare socială.

„Dar vă spun, toate aceste lucruri sunt în contextul evoluției noastre epidemiologice. Suntem abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare. Evaluarea, cel puțin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare”, a mai spus Tătaru.

Unele dintre măsurile pe care Guvernul le-ar putea lua de la 15 iunie este deschiderea mall-urilor și ridicarea măsurii de izolare la domiciliu pentru românii care vin din Grecia sau din Bulgaria (tot începând cu data de 15 iunie).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.