Nelu Tătaru avertizează: ”Vom avea o dublare sau o triplare a numărului de cazuri pe zi”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că transmiterea comunitară a virusului devine accentuată, iar numărul de cazuri ar putea crește simțitor în perioada următoare.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

”Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a adăugat ministrul liberal.

Nelu Tătaru a spus că singura metodă prin care poate fi evitată creșterea abruptă a numărului de cazuri este respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială.

”Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități”, a completat ministrul Sănătății, precizând că vor urma multe controale pentru verificarea respectării regulilor.

Numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în România a depășit 24.000.