Nelu Tătaru: „Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că joi, 25 iunie, vom avea mai multe cazuri confirmate de coronavirus decât de obicei.

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un nou apel la populație să mențină regulile de igienă, regulile de precauție și distanțare fizică”, a spus ministrul Sănătății.

El a pus numărul mare de cazuri din ultimele zile pe seama măsurilor de relaxare și a faptului că oamenii nu au respectat regulile impuse de autorități.

De asemenea, el a spus că de vină sunt și „bagatelizarea” și „instigarea la nerecunoașterea unei pandemii”.

Nelu Tătaru a anunțat că autoritățile au pregătit un nou pachet de măsuri de relaxare de la 1 iulie, însă punerea lor în aplicare de la acea dată depinde de evoluția pandemiei.

Până ieri, 24 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 11.681 de teste, iar 321 de persoane au fost confirmate pozitiv. Prin urmare, 2,7% dintre cei testați au fost pozitivi la coronavirus.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.