Nebunie la Cupa Mondială: Germania, învinsă de Mexic. Brazilia, oprită de Elveția

CM 2018 Brazilia Elveția
Brazilianul Marcelo a avut mult de tras în duelul cu elvețianul Lichtsteiner. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Germania, campioana mondială en-titre și victorioasă în ultimele șapte debuturi la turneele finale, a pierdut primul meci din Grupa F la CM 2018, 0-1 cu senzaționala națională a Mexicului. Tot ieri, în ziua a patra de meciuri la Cupa Mondială, Brazilia a reușit doar un 1-1 cu Elveția, în primul meci al Grupei E.

Mexicul a învins pentru prima oară Germania la Cupa Mondială printr-un gol marcat de fâșnețul Hirving Lozano. Meciul disputat la Moscova, pe stadionul Lujniki, a fost unul intens, cu multe ocazii la ambele porți, dar dominat tactic de mexicani.

Selecționerul german Joachim Low va avea de rezolvat multe probleme înaintea următorului duel, cel cu incomozii suedezi, în special în zona defensivei. Mexicanii au reușit să își creeze nenumărate oportunități de a marca în poarta excelentului Manuel Neuer. Germanii au avut procentaje îngrijorătoare și în zona atacului.

Germania nu mai pierduse primul meci la Cupa Mondială de la Spania 82, când a fost răpusă de Algeria. Atunci, nemții au ajuns totuși până în finală.

Mexicul, favorita neutrilor de pretutindeni, are acum șansa să evite Brazilia, în optimile de finală, și să treacă de optimile de finală – unde a fost eliminată la ultimele șase Cupe Mondiale. Mexicul a ajuns doar de două ori în ”sferturi”, acasă, în 70 și 86, însă echipa din 2018 poate să meargă mult mai departe.

CM 2018: Elveția, egala Braziliei

Brazilienii, care au de șters amintirea unui 1-7 la Cupa Mondială, erau primii favoriți la câștigarea turneului din Rusia, însă în meciul de debut nu au emanat deloc încredere. Execuția de finețe a lui Coutinho, din prima parte a meciului, nu a fost de ajuns pentru sud-americani, care s-au văzut egalați după pauză, de uriașul Zuber, după un corner.

Neymar, care încă nu este complet refăcut, a fost anihilat de apărarea elvețiană, condusă excelent de Xhaka și Behrami, în timp ce Shaqiri și Dzemaili au reușit de multe ori să creeze pericol la poarta lui Alisson Becker.

Brazilia și Elveția se mai întâlniseră o singură dată la Cupa Mondială, în 1950. Și atunci, europenii au reușit să obțină o remiză: 2-2.

Elveția va juca împotriva Serbiei, care conduce Grupa E, după victoria cu 1-0 în fața naționalei din Costa Rica, următoarea adversară a Braziliei.

Ziua 5 la Cupa Mondială 2018

Suedia și Coreea de Sud deschid astăzi ziua de meciuri, de la ora 15:00, la Nizhny Novgorod, urmând să completeze clasamentul grupei F, unde Germania este deocamdată pe ultimul loc.

Ziua se încheie cu meciurile Grupei G: Belgia – Panama, la Soci, de la 18:00, și Anglia – Tunisia, la Volgograd, de la ora 21:00.

Belgienii și englezii sunt mari favorite în aceste partide, însă Cupa Mondială 2018 pare să fie deja o competiție a marilor surprize.

CM 2018: Cine e portarul islandez care i-a apărat penalty lui Messi?