Naționala de fotbal a României a câștigat cu emoții maxime în Lituania

Maxim a marcat un gol splendid în poarta Lituaniei. Foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

Tricolorii au condus aproape tot meciul la Vilnius, s-au văzut egalați în penultimul minut, dar au obținut victoria la ultima fază, printr-un gol frumos marcat de Alexandru Maxim.

Naționala de fotbal a României a câștigat primul meci din istorie în Liga Națiunilor. După două remize, 0-0 cu Muntenegru, la Ploiești, și 2-2 cu Serbia, la Belgrad, fotbaliștii antrenați de Cosmin Contra s-au impus cu 2-1 în Lituania și păstrează șanse la câștigarea Grupei 4 din Divizia C a noii competiții europene.

Lituanienii, care au pierdut 3 meciuri din 3 până acum în Liga Națiunilor și se îndreaptă vertiginos către o retrogradare în Divizia D, cea mai de jos, le-au dat mari emoții românilor în startul partidei.

Căpitanul Cernych a nimerit bara porții române în minutul 10, însă tricolorii au replicat imediat, în minutul 13, când Chipciu a deschis scorul. Apoi, naționala României a mai ratat câteva bune ocazii de gol, în special prin Mitriță și Stanciu, dar, în mare parte, s-a mulțumit să apere avantajul minim.

Balticii, care și-au așteptat răbdători oportunitatea, au lovit târziu, în minutul 89, prin Zulpa, care a înscris un gol simplu.

Nu avea să fie, însă, ultima reușită a partidei. Maxim, intrat târziu pe teren, a driblat superb în careul lituanienilor și a adus trei puncte uriașe, printr-un șut plasat la colțul lung.

 

Este prima victorie a României în deplasare după doi ani de așteptare, precedentul succes fiind cel din Armenia, scor 5-0, în octombrie 2016.

Pentru România urmează meciul crucial cu Serbia, duminică, de la ora 16:00, pe Național Arena. Antrenorul Cosmin Contra a încercat să reducă din presiunea partidei după victoria de la Vilnius.

„Trebuie să fiu inspirat la ora jocului cu Serbia. Nu suntem obligați să câștigăm duminică, dar vom încerca să câștigăm. Trebuie să ne recuperăm cât mai repede pentru că ne așteaptă un meci greu”, a spus selecționerul român.

În clasament, la mijlocul campaniei, România e pe locul 2, cu 5 puncte, dar o victorie cu Serbia ne-ar propulsa pe prima poziție, cu un punct peste slavi. Muntenegru e pe 3, cu 4 puncte, iar Lituania e ultima, fără niciun punct.