Născut și crescut în România. Un câine dintr-o rasă 100% românească se vinde cu 3000 de euro

FOTO: Captură video Youtube/Radu Tudor
FOTO: Captură video Youtube/Radu Tudor

Pentru prima dată, câinii ciobănești de Bucovina au participat la o expoziție în calitate oficială. Rasa a fost recunoscută la nivel mondial la sfârșitul lunii aprilie, anul trecut, în urma unei întruniri generale a asociației de profil, la Shanghai. Un ciobănesc de Bucovina costă până la 3.000 de euro.

Este un câine de talie mare, dar ușor de întreținut. Potrivit stăpânilor, sunt câini care iubesc copiii, sunt docili, iar în zona montană sunt folosiți la paza turmelor de oi. Este un câine bun pentru paza de locuințe și proprietăți. Impozant, solid, bine construit, ciobănescul de Bucovina poate ajunge la o greutate de peste 70 de kilograme.

Specialiștii recomandă ca astfel de câini să fie luați de cei care au timpul, condițiile materiale și cunoștințe necesare pentru a-i educa corect.

România mai are și alte rase de câini. Una foarte populară este și ciobănescul carpatin. Are o talie mare, este puternic și impozant. Este considerat un câine inteligent, curajos mai ales când are de-a face cu prădători. La fel ca și ciobănescul de Bucovina, acest câine este folosit mai ales la paza animalelor.

O altă rasă veche autohtonă este ciobănescul mioritic. Rasa a fost răspândită mai ales în zonele Sibiului și Brașovului. Este un câine de talie mare, cu un corp bine dezvoltat. Are primul strat de blană des și moale și al doilea aspru, de circa 10 – 15 centimetri.

Ciobănescul românesc corb este o rasă autohtonă, originară din regiunea Carpaţilor Meridionali şi a zonei subcarpatice. Datorită blănii sale foarte negre, această rasă a fost botezată cu numele de „corb”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.