NASA a descoperit planete pe care ar putea exista apă și ar putea fi locuite

Telescopul Kepler, al NASA, a descoperit mai mult de 100 de planete de mărimea Pământului, în afara sistemului solar. Foarte interesant este, potrivit NASA, că nouă planete mici ar putea avea condiții favorabile pentru existența apei în stare lichidă și ar putea fi locuite, potrivit BBC News.

„Dacă vrem să supravețuim ca specie, trebuie ca în cele din urmă să ne îndreptăm către stele”, spunea, în urmă cu aproximativ două săptămâni, omul de știință Stephen Hawking. Acesta, alături de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și miliardarul Yuri Milner, susțin dezvoltarea unei sonde spațiale care să ajungă într-un alt sistem solar în descurs de o generație.

Sonda spațială, de dimensiunea unui cip de computer, care ar costa în jur de 100 de milioane de dolari, ar urma să călătorească pe o distanță mult mai mare decât orice alt sistem astronomic lansat până acum.

„Astronomii cred că există o șansă rezonabilă ca o planetă asemănătoare cu Pământul să orbiteze una dintre stelele sistemului Alpha Centauri. Dar vor ști mai multe în următoarele două decenii cu ajutorul telescoapelor de la sol și a celor spațiale. Dezvoltările științifice din ultimele două decenii și viitorul o fac posibilă, în principiu, în decurs de o generație”, crede profesorul Stephen Hawking.

Acest proiect a fost propus de Breakthrough Foundation, întemeiată de antreprenorul rus Yuri Milner. Fundația finanțează inițiative de cercetare științifică ambițioase, pentru care guvernele nu au bani să le susțină.

Cel mai apropiat sistem solar se află la o distanță de 40 trilioane de kilometri, iar cu actuala tehnologie, o călătorie ar dura circa 30.000 de ani. Un grup de oameni de știință a ajuns la concluzia că poate fi creată o sondă de foarte mici dimensiuni care să ajungă în aproximativ 30 de ani.

Ar urma să fie lansate aproximativ o mie de micro-sonde. Fiecare va avea o velă solară și ar fi împinsă de lumină. Un laser gigant de pe Pământ ar da fiecărei sonde un impuls puternic și ar trimite-o în drumul său cu o viteză de circa 20% din viteza luminii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.