Naomi Osaka e noul lider mondial. Japoneza a câștigat și Australian Open

Naomi Osaka a detronat-o pe Simona Halep. Foto: Australian Open / Facebook

După succesul de toamna trecută de la US Open, japoneza Naomi Osaka (21 de ani) a cucerit un nou titlu de Grand Slam, Australian Open, după o finală splendidă cu Petra Kvitova, din Cehia.

Jucătoarea niponă o va depăși pe Simona Halep în fruntea ierarhiei WTA, care ocupa poziția de lider a tenisului feminin mondial de aproape un an de zile.

Naomi Osaka s-a impus în finala de la Melbourne, după un meci pe muchie de cuțit cu extraordinara Petra Kvitova, care va trece și ea peste Halep în clasamentul mondial.

Cele două finaliste au servit excepțional în primul set, iar diferența s-a făcut în tie-break, unde Osaka s-a impus clar, la 2.

În setul secund, japoneza – care devine cea mai tânără ocupantă a primului loc în clasamentul mondial de la Caroline Wozniacki, în 2010 – părea că se va impune mai clar. La scorul de 5-3 pentru ea, Naomi a avut trei mingi de set consecutive pe serviciul Petrei, însă cehoaica a reușit să revină incredibil și a câștigat ultimele patru game-uri ale manșei.

Osaka a dominat jocul și în decisiv, iar Kvitova s-a recunoscut învinsă, cu 6-4, după două ore și jumătate de tenis intens, cu numeroase lovituri spectaculoase.

Naomi Osaka va avea, de luni, puțin peste 7.000 de puncte în clasamentul mondial. Kvitova va ajunge la cota 6.300, în timp ce Simona Halep are aproape 5.600 de puncte WTA.

Sloane Stephens, Karolina Pliskova, Angelique Kerber și Elina Svitolina o urmează pe româncă în ierarhie, toate având un handicap de cel mult 500 de puncte.

Caroline Wozniacki, câștigătoarea de anul trecut de la Australian Open, a coborât pe locul 9, în timp ce Serena Williams este pe 11.