Muzeul Consumatorului Comunist. În ce oraș poate fi vizitat

Poster din România comunistă. Foto: Scott Edelman via Wikimedia Commons

Bibelouri în formă de peşte, carnete de partid, mobilă de dinainte de 1989 sau un drapel cu secera şi ciocanul: astfel de obiecte au fost văzute de cei care au vizitat sâmbătă noapte Muzeul Consumatorului Comunist, deschis într-un apartament din Timişoara, relatează digi24.ro.

De când se ştie, Ovidiu Mihăiţă e pasionat de obiectele vechi. A început cu discuri pe vinil, iar încet-încet a transformat un apartament din Timişoara într-un loc rupt din peisajul comunismului.

„Nu e o idee, e o necesitate. Oraşul şi România au nevoie de locuri din astea, nu neapărat muzee ale comunismului, dar muzee în general. Am spus că hai să punem într-un muzeu tot ce aveau românii, tot ce puteau cumpăra românii în perioada comunistă”, a povestit Ovidiu Mihăiţă, proprietarul muzeului, pentru postul de televiziune.

Dacă pentru cei mai în vârstă muzeul este o întoarcere în timp, pentru tineri este o lecţie de istorie. Aparatele de radio, jocurile şi bibelourile de pe rafturi spun povestea unor vremuri în care ziua începea cu imnuri închinate celui mai iubit fiul al poporului şi se încheia la fel.

Proprietarul muzeului a avut nevoie de cinci ani pentru a aduna şi aranja cele peste 500 de obiecte expuse.

Muzeul Consumatorului Comunist poate fi vizitat gratuit.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Joburi pentru studenți în Grecia. Salariile nete ajung la 700 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
Țările în care elevii conduc școlile

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.