Mușcătura de căpușă ar putea provoca o alergie la carne

carne de vită calorii
Foto: Brett_Hondow / pixabay.com

Peste 100.000 de persoane din SUA au devenit alergice la carnea roșie din 2010 din cauza unui sindrom ciudat care ar fi declanșat de mușcătura de căpușă. Informația apare într-un raport guvernamental.

Oficialii din domeniul sănătății cred că, de fapt, mult mai mulți oameni suferă de această problemă și nu știu acest lucru.

Un alt raport a estimat că până la 450.000 de americani au dezvoltat această alergie. Acest lucru ar face ca aceasta să fie a zecea cea mai frecventă alergie alimentară din SUA, a declarat dr. Scott Commins, un cercetător de la Universitatea din Carolina de Nord, coautor al ambelor documente publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că nu au cunoștință de niciun deces confirmat, dar persoanele cu această alergie au descris-o ca fiind derutantă și terifiantă.

„Nu am făcut niciodată legătura cu vreun aliment pentru că se întâmpla la câteva ore după ce mâncam”, a declarat o pacientă, Bernadine Heller-Greenman.

Reacția, numită sindrom alfa-gal, apare atunci când o persoană infectată mănâncă carne de vită, porc, vânat sau alte tipuri de carne de mamifere – sau ingerează lapte, gelatină sau alte produse de mamifere.

Nu este cauzată de un germen, ci de un zahăr, alfa-gal, care se găsește în carnea provenită de la mamifere – și în mușcăturile căpușelor. Atunci când zahărul intră în organism prin piele, acesta declanșează un răspuns imunitar și poate duce la o reacție alergică severă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.