A murit solista trupei The Cranberries

Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit. Foto: Flickr Creative Commons / Alterna2
Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit. Foto: Flickr Creative Commons / Alterna2

Dolores O’Riordan, vocea formației rock The Cranberries, a murit, anunță postul irlandez de televiziune RTE. Avea 46 de ani.

Artista născută în orașul irlandez Limerick s-a bucurat de succes internațional alături de trupa ”The Cranberries”, în special în anii ’90, când au fost lansate melodii celebre, precum ”Linger” sau ”Zombie”.

Dolores O’Riordan a murit la Londra, unde se afla pentru a înregistra unele cântece. Nu se cunoaște cauza morții, vestea fiind surprinzătoare pentru întreaga industrie muzicală.

În 2017, ”The Cranberries” anunțaseră că vor face un turneu în Europa și în Statele Unite, însă, după doar câteva concerte, trupa a anulat angajamentele din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta solista.

O’Riordan a fost căsătorită timp de 20 de ani, până în 2014, cu Don Burton, care era managerul trupei Duran Duran, și cu care avea trei copii. Cântăreața suferea de sindromul bipolar și a fost iertată de o condamnare, după un incident violent petrecut la bordul unui avion în 2014.

”The Cranberries” s-au bucurat de succes imediat după lansarea albumului de debut ”Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?”, din 1993, și au vândut peste 40 de milioane de discuri în lumea întreagă.

Sursa foto: Flickr Creative Commons / Alterna2

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.