A murit cea mai bătrână femeie din lume. Cine îi ia locul

Misao Okawa
Misao Okawa, la cea de-a 116-a aniversare Foto: sr.wikipedia.org

La doar câteva săptămâni după ce și-a sărbătorit o aniversare pe care mulți nu cred că vor reuși să o trăiască,  cea mai bătrână femeie din lume a murit.

Japoneza Misao Okawa a murit la vârsta de 117 ani din cauza unei insuficiențe cardiace și respiratorii, iar alături i-au fost asistenții care se ocupau de îngrijiea ei, dar și nepotul său care s-a rugat pentru a mai trăi. Din păcate, de aproximativ zece zile își pierduse apetitul, iar îngrijitorii au fost neputincioși.

Okawa s-a născut pe 5 martie 1898 în Osaka, iar în 2013 a fost recunoscută drept cea mai în vârstă persoană din lume de către Cartea Recordurilor.

Viața japonezei este o adevărată aventură. În 1919 s-a căsătorit cu soțul ei, Yukio, și au avut împreună două fiice și un fiu. În 1931, acesta a murit, iar femeia a avut patru nepoți și șase strănepoți, informează USA Today.

Pe lângă cele două războaie mondiale, ea a mai fost martoră și la bombele de la Hiroshima și Nagasaki, dar și la numeroasele schimbări din țara sa.

Locul din Cartea Recordurilor îi va fi luat în continuare de către femeia de origine afro-americană Gertrude Weaver, care pe 4 iulie își va sărbători cea de-a 117-a aniversare. Ea este singura persoană care s-a născut în anul 1898 și mai trăiește.

Emma Morano este din Italia și s-a născut pe 29 noiembrie 1899. Femeia ocupă acum locul al doilea în Cartea Recordurilor în topul celor mai în vârstă femei din lume și este la ora actuală cea mai în vârstă persoană de pe bătrânul continent.

Susannah Mushatt Jones și Jeralean Talley din Statele Unite, dar și Violet Brown din Jamaica sunt cele care încheie clasamentul. Prima dintre ele este născută pe 6 iulie 18999, Jeralean Talley pe 23 mai 1899, iar ultima dintre ele și-a sărbătorit pe 10 martie cea de-a 115-a aniversare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Top 5. Cele mai nereușite păcăleli de 1 aprilie

Top 5. Cele mai reușite păcăleli de 1 aprilie

Orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa se află în România