Muncitorii au intrat în grevă pe o autostradă neterminată din România

Foto: Pixabay

Angajații care lucrează la lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda au intrat în grevă din cauza plăților restante și din cauza lipsei materialelor de construcții.

Reprezentanții firmei care au subcontractat realizarea terasamentelor de la antreprenorul general, Aktor, spun că au de încasat un milion de euro pe munca făcută până acum.

Angajații companiei românești s-au adunat la Beldiu, în județul Alba, unde au fost aduse și o parte dintre utilaje, chiar în fața birourilor Aktor.

Șeful de șantier spune că nu a mai primit pământ și balast pentru a continua lucrările la terasamente și că nu a primit niciun răspuns de la celelalte părți implicate în construcția autostrăzii dintre Sebeș și Turda.

Facturile restante de un milion de euro reprezintă lucrări realizate în perioada septembrie-octombrie. Firma are 80 de utilaje și 100 de muncitori care stau degeaba, pe șantierul lotului 2 al A10, între Pârâul Iovului și Aiud.

”Sunt 510.000 mc de umpluturi în terasamente, lucrări recepționate de Aktor și firma Kappa. Cu toate acestea, de o săptămână, nu ne-au mai dat de lucru, iar plățile întârzie. Nu mai vorbesc cu noi (Aktor – n.r.), nu ne asigură materialul necesar, așa că în 20 noiembrie am făcut notificări la Aktor, DRDP Cluj, CNAIR și firma de consultanță, dar nu am primit răspuns. Le-am transmis că, dacă până în 22 noiembrie nu ne răspund, ne scoatem toate utilajele și părăsim șantierul. Nu ne permitem să ne batem joc de angajați, de oameni sau de impozitele ce trebuie plătite la stat”, a explicat Mircea Rotar, șeful de șantier, pentru G4Media.