Atentatul din Barcelona. Cine este tânărul de 17 ani bănuit că a intrat cu duba în mulțime

moussa oukabir atentat barcelona
Foto: Moussa Oukabir, principalul suspect din atentatul de la Barcelona

Poliția spaniolă îl caută la această oră pe Moussa Oukabir, un adolescent în vârstă de 17 ani despre care se crede că a fost implicat în atentatul din Barcelona de joi, 17 august, când 13 persoane au fost ucise după ce o dubă a intrat în pietonii de pe bulevardul Las Ramblas.

Moussa Oukabir este de origine marocană, iar autoritățile cred că este implicat în atentatul din Barcelona, anunță telegraph.co.uk.

Potrivit BBC, autoritățile se concentrează acum pe căutarea lui Moussa Oukabir, despre care se crede că este șoferul dubei care a ucis 13 personae.

„El Mundo” scrie că Moussa este principalul suspect.

Moussa Oukabir: „I-aș omorî pe toți necredincioșii”

Driss Oukabir, fratele mai mare al lui Moussa, a fost reținut de poliție în orașul său natal Ropill, aflat la nord de Barcelona. În vârstă de 28 de ani, Driss s-a predat poliției după ce autoritățile au pus în circulație fotografia sa. Actul său de identitate a fost folosit pentru a închiria vehiculul folosit în atentat, însă bărbatul spune că acesta i-a fost furat de fratele său.

Poliția investighează acum dacă fratele mai mic al lui Driss a închiriat duba folosind documentele fratelui său de 28 de ani.

atentat barcelona suspect
Driss Oukabir, fratele mai mare al lui Moussa. Foto: Poliția spaniolă

Potrivit presei spaniole, în urmă cu 2 ani Moussa a făcut pe rețelele de socializare afirmații ce conțineau amenințări violente la adresa persoanelor care nu sunt musulmane. La acea dată, întrebat ce ar face dacă ar deveni stăpânul absolut al lumii, Moussa a răspuns: „I-aș omorî pe toți necredincioșii și le-aș permite doar musulmanilor să își urmeze religia”.

Poliția din Ripoll a mai arestat încă o persoană, un bărbat de 34 de ani despre care se crede că este un „asociat” al fraților Oukabir.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.