Motivul pentru care o firmă le dă angajaților 500 de dolari dacă dorm mai mult

Deoarece somnul este considerat un factor-cheie în eficiența muncii, o firmă din Statele Unite ale Americii le oferă prime salariale angajaților care dorm suficient de mult, relatează directmatin.fr.

În timp ce dorm, angajații poartă o brățară FitBit care le înregistrează perioada de somn.

„Dacă dorm 7 ore sau mai mult timp de 20 de nopți consecutive, le dăm 25 de dolari pe noapte, până la un plafon maxim de 500 de dolari pe an”, a explicat pentru CNBC Mark Bertolini, directorul general al companiei americane de asigurări Atnea.

„Să fie prezenți la locul de muncă și să ia cele mai bune decizii se numără printre principiile de bază ale companiei. Nu puteți să fiți pregătiți dacă sunteți pe jumătate adormiți”, a mai spus Mark.

Potrivit directorului, un somn bun al angajaților duce la profituri mai mari pentru companie: „Dacă putem îmbunătăți principiile pe care se bazează o afacere investind în oameni, atunci acest lucru se va vedea în veniturile noastre”.

Cercetările din domaniu sugerează că decizia luată de conducerea companiei este una înțeleaptă.

De exemplu, un studiu științific a arătat că persoanele care dorm timp de 6 ore pe noapte, timp de 12 zile, au performanțele cognitive și fizice reduse, acestea ajungând la nivelul unui om beat sau a unuia care a stat treaz 24 de ore fără întrerupere. Din acest motiv, Atnea a introdus un program de promovare a somnului cu ajutorul cercetătorilor de la Universitatea Duke.

În ciuda importanței somnului, în cadrul unui studiu recent, în care au fost intervievate 196 de persoane cu funcții în diferite companii, 47% dintre acestea au declarat că firmele pentru care lucrează se așteaptă de la ele să răspundă mereu la mail-uri și la telefon.

43% dintre intervievați au spus că nu dorm suficient timp de cel puțin 4 zile pe săptămână, iar 6 din 10 au spus că nu dorm suficient cel puțin 3 nopți pe săptămână.

Institutul Național pentru Sănătate din SUA recomandă ca oamenii, inclusiv vârstnicii, să doarmă 7-8 ore pe noapte.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Aplicația care îți spune cine se ascunde în spatele unui număr de telefon necunoscut
Invenție românească. Gadgetul care îți încarcă telefonul de trei ori mai repede
Telefonul care te face să uiți de smartphone și de Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.