Motivul pentru care cel mai mare copac din lume a fost învelit în aluminiu

sequoia cel mai mare arbore din lume generalul sherman
Foto: Parcul Național Sequoia / BBC

Generalul Sherman, cel mai mare arbore din lume ca volum, este în pericol, relatează BBC.

Din cauza incendiilor de vegetație din Parcul Național Sequoia din statul California, SUA, unii dintre cei mai mari copaci ai planetei sunt în pericol. Din acest motiv pompierii au învelit partea de jos a mai multor copaci în folii de aluminiu care sunt rezistente la foc.

Autoritățile se tem că incendiul ar putea ajunge rapid până la Pădurea Uriașilor din Parcul Național Sequoia, unde se află câțiva dintre cei mai mari copaci din lume.

În această pădure se află 2.000 de sequoia, inclusiv Generalul Sherman, care este înalt de 83 de metri și este arborele cu cel mai mare volum de pe Pământ. Generalul Sherman are și o vârstă incredibilă: aproximativ 2.300 – 2.700 de ani.

Ca să facem o comparație cu istoria noastră, acest arbore trăia pe Pământ și pe vremea când spațiul actualei Românii era populat de geți.

Peste 350 de pompieri au fost mobilizați pentru a stinge incendiile care pun în pericol parcul național. Ei sunt ajutați de elicoptere și avioane care stropesc cu apă.

Incendiile de acum sunt doar cele mai recente dintr-o lungă serie de incendii care au făcut ravagii în statul California în această vară. În total, peste 7.400 de incendii de vegetație s-au produs în acest an în California. Au ars aproape 900.000 de hectare.

Apariția incendiilor a fost favorizată de temperaturile ridicate și de seceta extremă.

sequoia cel mai mare arbore din lume generalul sherman
Foto: Parcul Național Sequoia / BBC