Motive pentru care să investești în cursuri de perfecționare

Indiferent că ești angajat de mai mult sau de mai puțin timp la un loc de muncă, puține sunt acele domenii în care tehnicile și teoria sunt bătute în cuie pentru totdeauna.

Mai ales dacă lucrezi în sectorul public, nu există domeniu în care să nu se schimbe legislația, metodele de lucru și alte detalii importante care te ajută să îți duci treaba la bun sfârșit.

La școală am învățat teorii pe care le punem în practică și acum, însă a fi la curent cu schimbările care au intervenit de atunci și până acum ține de tine.

Tocmai de aceea este deosebit de important ca, din când în când, să participi la cursuri de perfectionare acreditate de ANC.

Dacă nu ești încă sigur de acest lucru, ai ajuns unde trebuie: azi îți vom da cinci motive pentru care să investești în tine și în dezvoltarea ta profesională și personală deopotrivă.

De ce să investești în cursuri de perfecționare

Cursurile de perfecționare sunt pe piață de mulți ani, iar eficiența lor a fost dovedită de atâtea persoane care au reușit să își depășească limitele și să se dezvolte în urma participării la acestea.

1. Dezvoltare profesională = dezvoltare personală

Despre oricare aspect al vieții am vorbi, ajungem tot la cea personală.

Cariera și viața profesională o influențează pe cea din urmă și tocmai de aceea este deosebit de important să le îmbini pe cele două într-un mod armonios.

Ceea ce înveți la locul de muncă – mai ales partea care ține de soft skills – poți să folosești cu succes și acasă sau la întâlnirile cu familia extinsă și prietenii.

Așadar, ai parte de un beneficiu 2 în 1 participând la diverse cursuri de perfecționare!

2. Aprofundarea unor noțiuni

Chiar dacă noțiunile de bază din domeniul tău nu se schimbă, există o mulțime de concepte și alte elemente care apar de la an la an și pe care trebuie să le cunoști pentru a rămâne un expert în ceea ce profesezi.

Mai mult decât atât, participând la cursuri sau la workshop-uri vei avea ocazia să înveți alături de alte persoane practicante în domeniu și care au mai multă experiență, deci să faci networking, ceea ce te va ajuta și mai mult în carieră.

3. Traineri experimentați

Formatorii din cadrul cursurilor de perfecționare sunt persoane care activează de ani de zile într-un anumit domeniu și pentru care procesul de învățare și predare nu se oprește niciodată.

Pentru a fi un bun mentor trebuie să fii sigur pe cunoștințele tale și tocmai de aceea trainerii nu încetează niciun moment din a fi la curent cu schimbările și din a învăța cum să le dea mai departe într-un mod în care să poată fi memorat și utilizat cu ușurință de către audiență.

Mai mult decât atât, ei sunt bucuroși să poată împărtăși cu alți specialiști din breaslă tot ceea ce au acumulat de-a lungul experienței.

4. Stima de sine primește un boost

Cu fiecare informație nouă pe care o primești crește și stima de sine. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de siguranța cu care abordezi diferitele situații care intervin zi de zi și sunt legate de locul de muncă și nu numai.

5. Dezvoltă abilități de comunicare

Fie că lucrezi în echipă sau individual, tot va trebui la un moment dat să interacționezi cu alte persoane.

Participând la un curs de perfecționare, mai ales offline, ai parte de legături cu alți oameni prezenți acolo și aici intră și partea de networking, despre care îți spuneam și mai devreme.

Să cunoști alți profesioniști în domeniu înseamnă schimb de experiențe și de idei. Acest lucru te duce la o dezvoltare și a modului în care gândești și a felului în care reacționezi la diferite situații.

Cursurile de perfecționare profesională sunt ceea ce ai nevoie pentru o dezvoltare armonioasă a vieții profesionale și a celei personale deopotrivă.

Acestea două, îmbinate armonios, îți vor da o mai mare satisfacție la sfârșitul zilei și te vor ajuta să vezi viața într-un mod mult mai frumos! Credite foto: unsplash.com