Moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament. Grindeanu: ”Există riscul să ajungem la alegeri anticipate”

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost fi citită în plenul reunit al Parlamentului într-o zi de muncă neobișnuită pentru aleși: duminica.

Ședința parlamentară a început la ora 15:00, cu întâlnirile grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, iar de la 16.30, în şedinţa de plen reunit, a fost prezentată moţiunea de cenzură. Măsura va fi dezbătută și votată miercuri.

Parlamentarii PSD și ALDE, care l-au ales în fruntea coaliției de guvernare pe Sorin Grindeanu, devenit între timp omul-problemă al ”intereselor României”, pot asigura numărul necesar de voturi pentru ca o moțiune de cenzură să treacă.

Moțiunea a fost semnată de 223 de parlamentari.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari. Problema este că o parte dintre ei sunt de partea premierului.

”Azi asistăm la un război personal purtat de un om şi de un grup restrâns în jurul său contra intereselor propriului partid şi al Guvernului. Dacă moţiunea ar trece, vom ajunge la mâna lui Klaus Iohannis. Toţi colegii mei să fie conştienţi că fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă putere pentru Klaus Iohannis. Există riscul deloc dorit să ajungem la alegeri anticipate”, a spus Sorin Grindeanu.

UDMR a anunțat că va decide dacă susține moțiunea de cenzură miercuri, când va avea loc votul.

Ludovic Orban, noul președinte al PNL a anunțat că liberalii nu vor vota, în timp ce Traian Băsescu a transmis un mesaj similar din partea PMP.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.