Viorica Dăncilă rămâne premier! Moțiunea de cenzură a eșuat lamentabil

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, USR și PMP, cu numele de ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, nu a obținut suficiente voturi pentru a o înlătura pe Viorica Dăncilă din fruntea Executivului.

Documentul a fost semnat de 163 de parlamentari, însă la votul de azi a obținut sprijinul a doar 161 de aleși ai poporului.

Dezbaterea și votul au fost suspendate o vreme, după ce parlamentarii PSD-ALDE și cei din Opoziție s-au luat la harță pe tema ordinii de zi.

După ce au citit din nou din textul moțiunii, a venit rândul premierului Viorica Dăncilă să se apere.

„Este un text profund neserios. Mă așteptam să vă respectați măcar pe dumneavoastră, datoria pe care o aveți față de cei care v-au votat”, a spus Dăncilă, care și-a apărat cu înverșunare poziția.

Ea și-a lăudat toți miniștrii, s-a fălit cu realizări mărețe și a spus că românii trăiesc mult mai bine decât o făceau înainte ca ea să preia șefia Guvernului.

“Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând”, se precizează în textul moțiunii de cenzură.

UDMR nu a participat la vot azi, considerând că moțiunea nu are nicio șansă de a obține numărul necesar de voturi.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură este nevoie de votul a minimum 233 de parlamentari. În acest moment PNL, USR, PMP au 145 de parlamentari. Alături de ei ar mai putea vota neafiliaţii, care sunt 26. Pe de altă parte, PSD şi ALDE au 248 de parlamentari.

Parlamentarii PSD nu au participat nici ei la vot.

„Cine nu votează azi moțiunea de cenzură e fie mai prost decât Dăncilă, fie mai ticălos decât Dragnea, fie mai nesimțit decât Tăriceanu. Cine nu votează moțiunea de cenzură consideră că acest guvern este bun și trebuie să-și continue activitatea. Cine nu votează moțiunea de cenzură e complicele lui Dragnea în proiectul de distrugere a României”, a declarat, înainte de ședință, președintele PNL, Ludovic Orban.