Moțiunea de cenzură a picat

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Moțiunea de cenzură depusă de PNL, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, a căzut în Parlament. 159 de parlamentari au votat „pentru”, 3 „împotrivă” și 23 de parlamentari s-au abținut de la vot.

Parlamentarii PSD și ALDE au stat în sală doar când a vorbit premierul Mihai Tudose, după care au părăsit sala și n-au participat la vot.

Parlamentarii din PSD și ALDE, partidele care formează coaliția de guvernare, au spus de la începutul dezbaterii și în zilele trecute, că moțiunea depusă de PNL nu are nicio șansă să treacă.

Și-au anunțat susținerea pentru moțiune parlamentarii din USR și PMP, iar deputații și senatorii care reprezintă minoritățile naționale au votat fiecare după cum au considerat.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii maghiari se vor abține la moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului. „Am constatat că nu există, la concluzii (în moţiunea de cenzură – n. red.), altceva decât deficit 3%, nevoie de transparenţă şi reducerea birocraţiei, dar nu nume de premier, direcţia în care vor să ducă ţara, nu politici publice în sectoarele cele mai importante şi nu elementele din programul de guvernare, măcar baza pe care se poate construi un program de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

Liberalii au înregistrat moțiunea de cenzură săptămâna trecută. „În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun.

Beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară.

Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puţin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăzneşte să crezi”, a fost o iluzie vândută cu maximă neruşinare”, spun liberalii, printre altele, în textul moţiunii de cenzură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.