Moțiune împotriva ministrului Voiculescu: Singura acțiune notabilă a fost că și-a schimbat poza de profil pe Facebook

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

PSD îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de gestionarea proastă a crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus.

„De o lună și jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină și să corecteze tot ce ați criticat atunci când erați în Opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent!

Nimic despre cum rezolvăm problemele acum”, au scris deputații PSD în moțiunea îndreptată împotriva ministrului Sănătății, care are titlul „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”

PSD-iștii mai spun că, deși se plânge că nu se testează destul, nu a făcut nimic pentru îmbunătățirea acestui lucru.

„Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide! Nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică! Nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor!”, se mai arată în moțiunea de cenzură.

Parlamentarii din opoziție îl critică pe Voiculescu și că nu are un plan pentru fiecare clădire mare de spital din România care are probleme. Mai mult, PSD spune despre ministrul Sănătății că „subminează în mod constant campania de vaccinare”.

„În România, cu Voiculescu la Sănătate, nu s-a făcut nimic! Au fost irosite zile și săptămâni esențiale! Singura acțiune notabilă, făcută de ministrul Voiculescu în acest răstimp, a fost să-și schimbe poza de profil de la contul de pe Facebook. Atât a fost în stare ministrul Voiculescu, în timp ce omologii săi din Europa TESTAU MASIV pentru redeschiderea școlilor în siguranță!”, mai scrie în moțiunea de cenzură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.