Montarea parchetului, pe pași. Ce reguli trebuie să urmați

Parchetul nu este dificil de montat, dacă totul e pregătit ca la carte înainte de ziua instalării.

În acest articol, încercăm să îți oferim o serie de sfaturi pentru montajul parchetului laminat în special (și a parchetului de orice fel, în general).

În primul rând, aduceți parchetul cu măcar o săptămână înainte de ziua montării. Puneți pachetele unul lângă celălalt, nu unul peste celălalt. Astfel, se vor ventila corect, iar parchetul se va aclimatiza foarte ok.

Apoi, aveți în vedere că suprafața de montaj trebuie să fie plană și uscată (folosiți nivele pentru a vă asigura că suprafața e cu adevărat plană). Corectați denivelările mai mari de 2-3 mm și controlați umiditatea (sfatul ar fi cât mai redusă, neapărat sub 4%).

Apoi, lăsați rosturi de dilatație în dreptul pereților. La camere medii și mici, lăsați circa 1 cm între marginea parchetului și perete, de exemplu.

Nu folosiți niciodată plăci cu probleme. Alegeți-le din pachet pe cele deteriorate și dați-le deoparte. Puteți folosi partea lor bună la capete, acolo unde sunteți nevoiți să faceți tăieturi.

Puneți peste șapă folia bariera de vapori și apoi o folie PEE. Puteți opta și pentru un substrat din polistiren extrudat sau pentru un substrat din plăci din fibre lemnoase.

Începeți cu primul rând din colțul stâng al camerei, apoi continuați montarea. Lambele de sus se introduc în uluc, iar apoi, prin apăsare, se blochează profilul. Mecanismul de îmbinare se blochează prin lovirea cu ciocanul de cauciuc. Tăiați placă la final de rând și începeți al doilea rând cu tăietura rămasă (trebuie doar ca tăietura rămasă să aibă măcar 25-30 cm).

Montarea plintelor e ultimul pas. Ele vor masca și distanța de dilatare lăsată, dar vor putea ascunde și diverse cabluri din casă.

Sursa foto: pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: