Moneda euro a scăzut sub 0,99 dolari pentru prima dată în 20 de ani

euro dolar curs
Foto: geralt / pixabay.com

Moneda euro a scăzut luni sub 0,99 dolari pentru prima dată în ultimele două decenii, în contextul în care Rusia a oprit livrarea de gaze prin magistrala Nord Stream 1, ceea ce a dus la îngrijorări privind prețul energiei, relatează Reuters.

În tranzacțiile din Asia, euro a ajuns la 0,9880, cel mai scăzut nivel din anul 2002.

Sâmbătă, Rusia a anunțat că nu va respecta termenul limită de la care livrările de gaze ar fi trebuit reluate prin conducta Nord Stream 1, invocând defecțiuni la o turbină.

„Nu putem avea încredere în perspectivele pentru gazul natural în Europa, iar acest lucru are un efect negativ asupra monedei euro. Depinde într-o foarte mare măsură de Putin”, a declarat Osamu Takashima, strateg-șef la compania financiară Citigroup Global Markets.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.